Сім'я дівчини Протасевича отримала від неї листи з СІЗО

Сім'я дівчини Протасевича отримала від неї листи з СІЗО

Укрінформ
Сім'я затриманої в Мінську росіянки Софії Сапеги отримала перші листи від дочки з СІЗО КДБ.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на російську службу ВВС в Телеграмі.

Зазначається, що листи були написані 1 і 3 червня. Сапега просить не звинувачувати опозиційного блогера Романа Протасевича за те, що сталося.

«Прошу, не варто звинувачувати Рому за те, що все так вийшло. Він оберігав і дбав про мене, як умів. Це можна назвати коханням. Далі все буде розвиватися нелегко, але сподіваюся, пройде цей шлях достойно», - написала Сапега рідним.

Вона повідомила, що «тримається» і «справляється», багато і постійно читає, займається спортом і пише щоденник.

Читайте також: Доповідачі ООН висловили обурення імовірними тортурами над Протасевичем

Як повідомлялося, 23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, здійснив вимушену посадку в Мінську під приводом ймовірності скоєння теракту.

Після посадки лайнера були затримані його пасажири - редактор занесеного в Білорусі до списку екстремістських Телеграм-каналу «Беларусь головного мозга», колишній редактор Телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич і його подруга, громадянка РФ, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега.

Згодом спецслужби Білорусі оприлюднили відео з «зізнанням» Романа Протасевича, при цьому на його обличчі і руках були помітні сліди катувань.

Європейська рада після цього інциденту вирішила застосувати додаткові індивідуальні санкції проти осіб і установ у Білорусі, а також обмежувальні заходи проти економіки країни.

Всім авіаперевізникам ЄС рекомендується уникати польотів над Білоруссю, літакам білоруських авіакомпаній заборонено доступ до європейських аеропортів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-