Німецькі політики засудили акцію «Грінпіс» на стадіоні в Мюнхені

Німецькі політики засудили акцію «Грінпіс» на стадіоні в Мюнхені

Відео
Укрінформ
Поліціянти та політики ФРН засудили акцію активіста «Грінпіс», який у вівторок приземлився на полі мюнхенського стадіону, де мав розпочатися матч ЄВРО-2020 між збірними Німеччини та Франції.

Про деякі деталі розповів на пресконференції голова поліції Мюнхена Андреас Франкен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Френкена, громадянина ФРН 38 років, який прилетів на параплані, було затримано, але потім звільнено, наразі триває слідство проти активіста та загалом проти організації «Грінпіс».

Читайте також: Німеччина заявляє про посилення кібератак з Росії

У результаті «ефектного» приземлення на стадіоні двоє людей отримали тілесні поранення. За даними ЗМІ, серед поранених 42-річний українець і 36-річний француз, які працюють на стадіоні, вони отримали травми голови.

«Поранених могло бути набагато більше... То був екстремально небезпечний маневр, … небезпечна та безрозсудна акція», - сказав Франкен. Він зазначив, що поліція перегляне концепцію безпеки стадіону, де має відбутися ще 3 матчі чемпіонату. Під час ЧЄ над стадіоном діятиме повна заборона на польоти.

Про «безвідповідальність» заявив і офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт. Засудили акцію навіть в «Зеленій» партії.

Читайте також: Вибори у Німеччині: консерватори випередили «Зелених»

Чоловік на параплані приземлився у вівторок ввечері незадовго до початку футбольного матчу Франція-Німеччина на полі на стадіоні Мюнхена. У «Грінпіс» пояснили, що їх акція була на протест проти спонсора чемпіонату Volkswagen.

Розслідування проводиться за низькою обвинувачень: серйозне втручання у повітряний рух, вторгнення та небезпечні тілесні ушкодження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-