Вибори у Німеччині: консерватори випередили «Зелених»

Вибори у Німеччині: консерватори випередили «Зелених»

Інфографіка
Укрінформ
Блок консервативних партій ХДС/ХСС випередив партію «Зелених» у передвиборчих перегонах.

Про це свідчать дані останнього опитування «Політбарометр», яке замовляють телекомпанії RTL і ntv, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За майже 100 днів до виборів у Бундестаг з 28% лідирує правлячий блок, який на вибори веде Армін Лашет. Підвищився також його особистий рейтинг: якби німці обирали канцлера прямим голосуванням, за цього політика віддали б свої голоси 23% опитаних (зростання рейтингу за тиждень на 3%).

Лідерка перегонів донедавна, кандидат у канцлери від "Зелених" Анналена Бербок набирає наразі 20 відсоток (мінус 1%), її партія – 21%.

Консерватори набрали проти попереднього опитування (19 травня) 2 процентних пункти, "Зелені" втратили 2,5.

Читайте також: Лідер «Зелених» Німеччини розкритикував уряд за відмову постачати Україні озброєння

По 14% у соціал-демократів і лібералів, правопопулістської «Альтернативи для Німеччини» - 9%, «Ліва» партія – 7% підтримки.

Опитування на замовлення телекомпаній проведено соціологічною службою Forsa з 8 по 14 червня 2021 року. Було опитано 2 501 особу.

Вибори в Бундестаг мають відбутися 26 вересня 2021 року. За їх результатами буде сформовано правлячу коаліцію та обрано канцлера. Вибори в найвищий законодавчий орган ФРН проводяться кожні 4 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-