МВС Литви звернулося до Генпрокуратури через організоване провезення мігрантів з Білорусі

МВС Литви звернулося до Генпрокуратури через організоване провезення мігрантів з Білорусі

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте звернулася в Генпрокуратуру у зв'язку з підозрами в організації незаконного провозу людей з Білорусі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт МВС.

«Ось уже кілька тижнів особи, які прибувають з третіх країн, нелегально перетинають кордон, і ми бачимо ознаки того, що це могло бути зроблено організованим чином. Ми не можемо миритися з такими речами, тому я звернулася в Генпрокуратуру з проханням почати розслідування », - сказала Білотайте.

Читайте також: Разумков: Загроза російської агресії з території Білорусі значно зросла

МВС уточнює, що з початку року було затримано 392 громадянина третіх країн, які незаконно перетнули державний кордон Литви з Білорусі. З 1 червня по 16 червня нелегально перетнули кордон 204 мігранти.

Посилена охорона кордону з Білоруссю вже здійснюється, інші держустанови і служби мобілізовано і залучено. Державній прикордонній службі допомагають співробітники Служби громадської безпеки (при МВС) і члени Союзу стрільців Литви.

Читайте також: Литва стала мішенню для нелегальної міграції з Білорусі - комітет Сейму

Раніше почалося будівництво наметів біля Центру реєстрації іноземців. Створено два табори на 80 місць для ізоляції людей у зв'язку з карантином і 270 місць для їхнього розміщення. Цього тижня табори почали роботу.

Як повідомляв минулого тижня Укрінформ, Міністерство внутрішніх справ Литви в рамках уточнення державного бюджету попросило передбачити на охорону кордону з Білоруссю додатково ще 11,5 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-