Для вбивства оглядача WP Хашоггі використали смертельну дозу наркотиків – ЗМІ

Для вбивства оглядача WP Хашоггі використали смертельну дозу наркотиків – ЗМІ

Укрінформ
Для вбивства оглядача The Washington Post Джамаля Хашоггі у жовтні 2018 року використали смертельну дозу наркотиків, які «групі вбивць» передали у Єгипті.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Yahoo News.

«Рано-вранці 2 жовтня 2018 року літак Gulfstream, який перевозив групу саудівських вбивць до Стамбула, здійснив коротку зупинку в Каїрі, аби забрати смертельну дозу «незаконної» наркотичної речовини, що за кілька годин була введена у ліву руку Джамаля Хашоггі, вбивши оглядача The Washington Post за лічені хвилини», - зазначає журналіст-розслідувач Майкл Ісіков.

Читайте також: США розсекретили доповідь щодо причетності принца Салмана до вбивства Хашоггі

Ця інформація стала відома з матеріалів допитів учасників «групи вбивць» та оприлюднена у восьмисерійному підкасті Yahoo News Conspiracyland «Таємне життя та жорстока смерть Джамаля Хашоггі», що вийшов цього тижня.

Зазначається, що наразі невідомо, які саме наркотичні речовини і ким були передані. Водночас інформація про отримання наркотиків вперше вказує на можливе існування співучасників вбивства Хашоггі в Єгипті, йдеться у публікації.

Читайте також: Байден вирішив не карати принца Салмана за вбивство Хашоггі – CNN

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі 2 жовтня 2018 року зайшов у консульство Саудівської Аравії у Стамбулі і зник. Офіційний Ер-Ріярд визнав, що його вбили, лише після 20 жовтня. Турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, але офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з вбивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Читайте також: Штати ввели санкції проти Саудівської Аравії за вбивство журналіста Хашоггі

У грудні 2019 року кримінальний суд в Ер-Ріяді з 11 осіб, які проходили у справі про вбивство Хашоггі, п'ятьох засудив до найвищої міри покарання. Ще трьох осіб засуджено на тривалі терміни ув'язнення. Із трьох осіб обвинувачення знято.

У вересні 2020 р. вісьмох обвинувачених у справі про вбивство Хашоггі засудили до ув'язнення на терміни від 7 до 20 років.

США запровадили санкції проти 76 громадян Саудівської Аравії, причетних до вбивства Хашоггі і дій, спрямованих проти свободи слова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-