Киргизстан оголосив про початок «третьої хвилі» COVID-19

Киргизстан оголосив про початок «третьої хвилі» COVID-19

Укрінформ
У МОЗ Киргизстану заявили, що зараз у країні спостерігається «третя хвиля» пандемії коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Азаттик із посиланням на брифінг заступника міністра охорони здоров'я та соціального розвитку країни Жалалідіна Рахматулаєва. 

За його словами, за останню добу в Киргизстані зафіксовано 514 нових випадків зараження COVID-19 із урахуванням пневмонії. З них 234 випадки зареєстровано в Бішкеку, а 110 - в Оші. Обидва цих міста знаходяться в «червоній зоні».

Як зазначив заступник міністра, весь останній тиждень у республіці спостерігається зростання кількості заражених. Загалом за час епідемії в Киргизстані офіційно зареєстровано 111 343 випадки зараження коронавірусом із урахуванням пневмонії. Жертвами інфекції стали 1 905 осіб, із них шість летальних випадків зареєстровано минулої доби: 4 - у Бішкеку, й по одному - в Чуйській та Іссик-Кульській областях.

Читайте також: Штам коронавірусу Delta може «накрити» Україну зі сходу - науковці

Серед медиків зафіксовано 14 нових випадків зараження коронавірусом. Загалом за час поширення COVID-19 ним заразилися 4 920 медичних працівників, із них одужали 4 691.

За минулу добу зареєстровано 367 пацієнтів, які одужали, а за весь період епідемії - 103 257. У лікарнях перебувають 2 052 пацієнта, амбулаторно проходять лікування 3 080.

Як відомо, вакцинація проти коронавірусу в Киргизстані почалася 29 березня 2021 року. На сьогодні вакцину отримали понад 90 тисяч осіб.

Фото: Artem Leshko (Current Time)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-