Байден вилетів з Брюсселя до Женеви напередодні зустрічі з Путіним

Байден вилетів з Брюсселя до Женеви напередодні зустрічі з Путіним

Відео
Укрінформ
Президент США Джо Байден вилетів з Брюсселя до Женеви, де у середу, 16 червня, зустрінеться з російським лідером Володимиром Путіним.

Про це повідомив журналіст преспулу Білого дому Еван Шрайбер у Твітері, передає Укрінформ.

Зустріч президентів Росії і США розпочнеться у середу о 13:00 на віллі Ла Гранж.

Очікується, що переговори триватимуть 4-5 годин і складатимуться з трьох частин. Перша - розмова у вузькому складі, потім у розширеному. Потім невелика перерва на чай і каву, і потім продовження переговорів.

Згодом президенти окремо виступатимуть на пресконференціях.

За інформацією російської сторони, президенти обговорять стабільність, пандемію, боротьбу з кіберзлочинністю, співпрацю в економіці, клімат і Арктику.

Також вони поговорять про Україну, Сирію, Лівію, Афганістан і Карабах. Обговорюватимуться також невирішені питання двосторонніх відносин, затримання росіян у третіх країнах, робота диппредставництв.

Російська сторона зазначає, що США можуть порушити тему опозиціонера Олексія Навального, також не виключено обговорення Білорусі.

Читайте також: Кулеба не бачить ризиків для України від зустрічі Байдена і Путіна

Раніше Федеральна рада Швейцарії затвердила тимчасове обмеження використання повітряного простору під час саміту президентів США та РФ Джо Байдена і Володимира Путіна з 15 по 17 червня 2021 року в Женеві.

Крім того, в Женеві розгорнуть додаткове угруповання з 1 000 військовослужбовців для підтримки місцевої поліції. Зокрема, збройні сили Швейцарії візьмуть на себе захист іноземних представництв і підтримають поліцію кантону Женева в сфері повітряного і морського транспорту.

Як повідомляв Укрінформ, раніше стало відомо, що президенти США і РФ не будуть проводити спільну пресконференцію за результатами їхнього саміту в Женеві 16 червня. Замість цього очікується, що Байден після зустрічі з Путіним проведе особисту пресконференцію.

Байден заявив у неділю, що вирішив не проводити спільну пресконференцію з Путіним, оскільки не хоче, щоб замість результатів зустрічі обговорювалися подробиці публічного виступу лідерів.

Раніше міністерство закордонних справ Швейцарії підтвердило, що зустріч президентів США і РФ Джо Байдена і Володимира Путіна відбудеться на віллі Ла Гранж поблизу Женевського озера 16 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-