Кремль назвав теми переговорів Байдена і Путіна, серед них - Україна

Кремль назвав теми переговорів Байдена і Путіна, серед них - Україна

Укрінформ
Помічник президента РФ Юрій Ушаков назвав теми зустрічі американського та російського лідерів Джо Байдена і Володимира Путіна в Женеві 16 червня.

Про це повідомляє РІА "Новості" в Телеграмі, передає Укрінформ.

Очікується, що президенти обговорять стабільність, пандемію, боротьбу з кіберзлочинністю, співпрацю в економіці, клімат і Арктику.

Також вони поговорять про регіональні проблеми - Україну, Сирію, Лівію, Афганістан і Карабах; обговорюватимуться невирішені питання двосторонніх відносин, затримання росіян у третіх країнах, робота диппредставництв.

Російська сторона зазначає, що США можуть порушити тему опозиціонера Олексія Навального, також не виключено обговорення Білорусі.

Читайте також: Байден зміцнює позицію Заходу щодо Росії перед зустріччю з Путіним – CNN

Зазначається, що зустріч президентів Росії і США розпочнеться о 13:00.

За словами Ушакова, Путін приїде до Женеви в середу. На віллі Ла Гранж його зустріне президент Швейцарії Гі Пармелен, потім туди прибуде Байден. Після церемонії фотографування і виступи Пармелена розпочнеться саміт Путіна і Байдена.

«Переговори заплановані з трьох частин. Перша - розмова у вузькому складі, потім у розширеному. Потім невелика перерва на чай і каву, і потім продовження переговорів», - розповів Ушаков.

Згодом президенти окремо виступатимуть на пресконференціях, і після завершення саміту Путін зустрінеться зі швейцарським колегою.

Читайте також: Дипломати та експерти щодо РФ відмовили Байдена від пресконференції з Путіним – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, раніше стало відомо, що президенти США і РФ не будуть проводити спільну пресконференцію за результатами їхнього саміту в Женеві 16 червня. Замість цього очікується, що Байден після зустрічі з Путіним проведе особисту пресконференцію.

Байден заявив у неділю, що вирішив не проводити спільну пресконференцію з Путіним, оскільки не хоче, щоб замість результатів зустрічі обговорювалися подробиці публічного виступу лідерів.

Раніше міністерство закордонних справ Швейцарії підтвердило, що зустріч президентів США і РФ Джо Байдена і Володимира Путіна відбудеться на віллі Ла Гранж поблизу Женевського озера 16 червня.

Фото: Білий дім

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-