Байден зміцнює позицію Заходу щодо Росії перед зустріччю з Путіним – CNN

Байден зміцнює позицію Заходу щодо Росії перед зустріччю з Путіним – CNN

Укрінформ
Президент США Джо Байден активно готується до складних переговорів із президентом РФ Путіним, формує та зміцнює спільну жорстку позицію союзників по G7 і НАТО щодо Росії та прагне уникнути можливих підводних каменів на саміті в Женеві.

Про це йдеться в публікації журналістів CNN, які перебувають у Європі під час першого зарубіжного турне американського президента, повідомляє Укрінформ.

«З огляду на те, що деякі союзники по НАТО висловили занепокоєння щодо бачення саміту Байдена з Путіним, Джейк Салліван (радник президента США – ред.) під час саміту Альянсу в понеділок заявив, що Байден обговорює з лідерами в приватному порядку «те, про що він має намір говорити з Путіним»,- зауважує телеканал.

Крім того, за словами Саллівана, президент США також отримує від інших лідерів у НАТО підтвердження солідарності, що посилює позиції США перед зустріччю в Женеві. При цьому, радник президента США виділив окремо заплановану зустріч Байдена з президентом Туреччини Ердоганом у понеділок як можливість для «порівняння позицій».

Сам же Джо Байден активно використовує час поза зустрічами з лідерами для посиленої підготовки до переговорів з Путіним. За словами представників адміністрації, він прагне уникнути підводних каменів, з якими зіткнулися його попередники.

Читайте також: Британський прем’єр: Байден готує Путіну «жорсткі меседжі»

Більшість офіційних зустрічей Байдена під час його європейського турне розпочиналися після обіду, тож час зранку залишався вільним для консультацій із його радниками. «Він (глава Білого дому – ред.) мав тривалі підготовчі зустрічі з вищими посадовими особами, включно з держсекретарем Тоні Блінкеном та радником із питань нацбезпеки Джейком Салліваном, для обговорення широкого кола питань, які він планує порушити з Путіним – від кіберактивності до Сирії й України», - зауважує CNN.

До того ж, глава Білого дому взяв із собою велику групу помічників із питань безпеки, оборони та комунікацій. Так, крім держсекретаря й радника з питань нацбезпеки, «на борту номер один» були помічені високопоставлені радники західного крила Білого дому, команда з питань комунікацій, а також кілька посадовців Ради національної безпеки США.

У цьому зв’язку повідомляється, що президент США, як очікується «виступить із досить жорсткими меседжами» під час зустрічі з Путіним. Сам Байден неодноразово заявляв, що, на відміну від Джорджа Буша, який «побачив душу» в очах Путіна, не довіряє російському президенту.

Як повідомляв Укрінформ, зустріч президентів США й Росії запланована в середу, 16 червня, в Женеві, на старовинній віллі Ла Гранж на березі Женевського озера.

 Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-