Штам Delta викликає вдвічі більше госпіталізацій

Штам Delta викликає вдвічі більше госпіталізацій

Дослідження
Укрінформ
Delta-варіант COVID-19 удвічі частіше викликає необхідність госпіталізації, ніж раніше поширені у Великій Британії штами коронавірусу.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, такі висновки зробили шотландські вчені. 

У дослідженні розглянули 19 543 випадки захворювання із коронавірусом та 377 випадків госпіталізації з ним серед жителів Шотландії.

Зазначається, що 7723 випадки захворювання та 134 госпіталізації були спричинені варіантом Delta.

За словами професора епідеміології кафедри громадського здоров’я Університету Стратклайда у Глазго Кріса Робертсона, зважаючи на вік та супутні захворювання, варіант Delta приблизно вдвічі збільшив ризик госпіталізації, але вакцини від коронавіруса його все ж таки знижують.

Читайте також: Штам коронавірусу Delta виявили у 74 країнах

У дослідженні йдеться про те, що захист від Delta-варіанту" завдяки вакцинації може бути слабшим, ніж від варіанту Alfa, вперше виявленому в Кенті на південному сході Англії.

Все ж, за словами вчених, дві дози вакцини від COVID-19 дають хороший захист.

"Дві дози вакцини або одна доза протягом 28 днів приблизно знижує ризик потрапити до лікарні на 70%", - заявив Робертсон.

Як повідомляв Укрінформ, причиною 90% нових випадків інфікування коронавірусом у Великій Британії стає штам Delta, який свого часу вперше був виявлений в Індії.

При цьому зазначається, що мутація Delta нині ефективно виявляється новими експрес-тестами, які показують результат упродовж 48 годин.

Читайте також: Штам Delta не має «класичних» симптомів і дуже заразний - вчений

Штам коронавірусу B.1.617.2, який був уперше зафіксований в Індії (ВООЗ маркує його як Delta), вже виявили щонайменше у 74 країнах і територіях.

На початку червня Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що відтепер маркуватиме штами коронавірусу літерами грецького алфавіту, аби уникнути дискримінації щодо країн, де ці варіанти виявили вперше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-