Столиця Чилі знову запроваджує локдаун

Столиця Чилі знову запроваджує локдаун

Укрінформ
У столиці Чилі - Сантьяго - знову оголосили локдаун через швидке зростання кількості інфікувань COVID-19, навіть попри масову вакцинацію.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters.

“Органи охорони здоров’я Чилі оголосили загальний локдаун у столиці Сантьяго через одні із найгірших показників інфікувань COVID-19 від початку пандемії”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що ситуація у Сантьяго може стати прикладом для інших міст, які поспішають скасувати коронавірусні обмеження, оскільки більша частина населення міста пройшло повний курс вакцинування від COVID-19.

“Пропорція вакцинованого населення у Чилі одна із найвищих у світі. Близько 75% із 15 млн жителів країни отримали щонайменше одну дозу щеплення й майже 58% пройшли повний курс”, - стверджує Reuters.

Читайте також: Чи є життя після ковіду, або Як країни послаблюють обмеження

Агентство додає що протягом останніх двох тижнів кількість нових випадків інфікування у Чилі зросла на 17%, а в столичному регіоні - де проживає половина населення країни - на чверть.

“У столичному регіоні зайнято 98% ліжок у реанімаціях”, - зауважується у статті.

Більшість використаних у Чилі вакцин були вироблені китайською компанією Sinovac, 4,6 млн доз надійшли від Pfizer і менше мільйона від AstraZeneca та CanSino.

Читайте також: Туреччина послаблює локдаун в очікуванні власної вакцини

“Медики вказують на те, що жодна вакцина не є 100% ефективною, також необхідний час, аби вакцина досягла максимальної ефективності”, - підсумували у Reuters. 

Окрім цього кількість нових випадків інфікувань штовхає вгору втома від карантинних обмежень та поява більш заразних штамів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-