Кремль дав на підтримку режиму Лукашенка вже понад $120 мільярдів — Латушко

Кремль дав на підтримку режиму Лукашенка вже понад $120 мільярдів — Латушко

Укрінформ
Кремль спонсорує режим Олександра Лукашенка в двох основних формах — у вигляді державних кредитів і шляхом створення контрабандних схем.

Про це в програмі "На самом деле: мир" телеканалу "Дом" заявив керівник Народного антикризового управління, член президії Координаційної ради опозиції Білорусі Павло Латушко, передає Укрінформ.

"Росія, Кремль постійно є спонсором Лукашенка. В період його правління від 105 до 120 млрд дол. США були виділені Росією на розвиток режиму Лукашенка. І знову ми бачимо, що Путін виділив 500 млн дол. на погашення боргів Білорусі. Знову ж таки, він дав гроші Лукашенку", — заявив політик.

Читайте також: Опозиціонер Латушко подає заяву на Лукашенка до польської прокуратури

Росія спонсорує режим Лукашенка не тільки у вигляді прямих фінансових вливань, але і в інших формах. Наприклад, у створенні контрабандних схем з постачання в Росію через Білорусь європейських товарів.

"Спонсорство полягає також і в тому, що фактично існують величезні контрабандні схеми. Коли в обхід санкцій, визначених самою ж Росією щодо постачання європейських товарів, дозволяють під прикриттям влади Білорусі поставляти контрабандні товари на територію Російської Федерації", — повідомив Латушко.

Читайте також: Білорусь ініціює міжнародний розшук опозиціонера Латушка

Таким чином, спонсорство йде за двома основними напрямками.

"З одного боку, йдуть кредити для підтримки нелегітимної влади режиму, щоб Лукашенко міг намалювати красиву картинку нібито успішності економіки. А вона у фатальному стані знаходиться. З іншого боку — контрабанда, яка дозволяє теж набивати приватникам свої кишені", — резюмував Латушко.

Читайте також: Росія гібридними методами вже фактично анексувала Білорусь – Стефанішина

Як повідомлялося, в Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

ЄС і Україна заявили, що не визнають легітимності Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-