Президент Європарламенту підтримав вступ до ЄС країн Західних Балкан

Президент Європарламенту підтримав вступ до ЄС країн Західних Балкан

Укрінформ
Очільник Європейського парламенту Давид Сассолі висловився за розширення Євросоюзу за рахунок країн, що належать до регіону Західних Балкан.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

На думку Сассолі, таке розширення ЄС може стати "позитивним проєктом для миру і добробуту".

Глава Європарламенту передбачає, що включення держав, розташованих на Західних Балканах, до складу ЄС може стати вкрай вигідним як для самого регіону, так і для Європи в цілому. Як зазначають у Funke Mediengruppe, політик вважає, що це "сприятиме стабільності, процвітанню та миру на континенті".

До Західних Балкан належать Сербія і Чорногорія, з якими Брюссель вже веде відповідні переговори, а також Албанія і Північна Македонія, котрі офіційно вважаються кандидатами на вступ до ЄС. Крім того, нагадує DW, до складу регіону входять Боснія і Герцеговина, а також Косово, що розглядаються як потенційні кандидати.

Читайте також: Боррель сподівається на швидкі переговори з Північною Македонією про членство у ЄС

Сассолі підкреслив, що реалізація цього плану залежить від того, наскільки успішно будуть виконані критерії, необхідні для вступу в ЄС в кожній з цих країн, де "ще мають бути завершені реформи".

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС узгодила застосування уточненої методології розширення Євросоюзу, яка буде використовуватися в ході переговорів про вступ таких країн-кандидатів, як Сербія і Чорногорія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-