У Лукашенка готові до суду в «справі Ryanair» і розраховують на відшкодування збитків

У Лукашенка готові до суду в «справі Ryanair» і розраховують на відшкодування збитків

Укрінформ
Влада Білорусі готові відстоювати в судовому порядку свої інтереси в ситуації з рейсом літака Ryanair, примусово посадженого в Мінську.

Про це заявив прем'єр-міністр Білорусі Роман Головченко, передає Укрінформ із посиланням на БЕЛТА.

"Авіаційна влада Білорусі від самого початку звернулася до всіх причетних сторін з проханням надати дані об'єктивного контролю. Досі жодного такого документа на нашу адресу не надходило. При цьому всі дані об'єктивного контролю з білоруської сторони були негайно направлені за встановленими каналами в Міжнародну організацію цивільної авіації (ІКАО) та низку інших європейських структур, які займаються авіаційною безпекою", - сказав Головченко в інтерв'ю телеканалу "Білорусь 1".

Читайте також: Санкції ЄС щодо білоруських авіакомпаній набули чинності

Він зазначив, що західні політики вимагають негайного розслідування ситуації з рейсом Ryanair. "Ми теж цього хочемо, але це питання не до нас. Ми виступили на засіданні Ради ІКАО, висловили свою позицію, але ІКАО досі не приступила до розслідування. Мене інформували, що комісія поки що не сформована", - заявив глава уряду Білорусі.

За його словами, влада в Мінську впевнена у своїй правоті й готова відстоювати власні інтереси в судовому порядку. "Вважаю, ми зможемо домогтися компенсації за всі заподіяні нам збитки", - підсумував Головченко.

Читайте також: До захоплення літака Ryanair у Білорусі можуть бути причетні російські спецслужби – Данілов

Як повідомлялося, 23 травня влада Білорусі примусила лайнер авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса, екстрено приземлитися в Мінську. Літак був посаджений після повідомлення про мінування, яке згодом виявилося хибним. Були затримані двоє пасажирів - Роман Протасевич і його супутниця, громадянка Росії Софія Сапега.

Учасники саміту Євросоюзу в Брюсселі 24 травня погодили санкції проти білоруських авіаліній. Рада ЄС закликала європейські авіакомпанії уникати перельотів над територією Білорусі.

Фото: PAP/EPA/STRINGER

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-