МЗС Польщі: Дії Білорусі призведуть до турбулентності у повітряному сполученні в Європі

МЗС Польщі: Дії Білорусі призведуть до турбулентності у повітряному сполученні в Європі

Укрінформ
Примусова посадка в Мінську режимом Лукашенка літака компанії Ryanair з Афін до Вільнюса дерегулює міжнародні авіаперевезення, що може призвести до турбулентності у повітряних сполученнях над Європою.

Таку думку після неформальної зустрічі глава МЗС країн ЄС у четвер в Лісабоні висловив глава польської дипломатії Збігнєв Рау, передає Укрінформ із посиланням на Dziennik Gazeta Prawna.

“В результаті дій Білорусі відбулася дерегуляція міжнародних принципів повітряних подорожей. У цьому питанні найближчим часом можемо сподіватися на турбулентність над Європою”,- зазначив Рау.

Він додав: глави МЗС країн ЄС солідарні у питанні, що потрібно накласти на Мінськ санкції за підступне доведення до посадки літака в Мінську й арешт білоруського опозиційного журналіста Романа Протасевича і його дівчини Софії Сапеги.

Міністр зауважив, що хоча з’являються побоювання про те, що економічні санкції можуть вдарити по білоруському суспільству, але на нинішньому етапі “необхідні не лише персональні санкції, а й комплексні економічні”.

Читайте також: Уже десять країн закрили небо для білоруських авіакомпаній

Рау поінформував, що найближчим часом розпочне роботу міжнародна група прокурорів, яка вивчить обставини надзвичайної події навколо літака Ryanair. За його словами, до складу групи увійдуть прокурори з країн, громадяни яких були на борту літака, зокрема Польщі, Литви, Греції та інших.

Як відомо, 23 травня білоруська влада вдалася до примусової посадки літака компанії Ryanair з Афін до Вільнюса під приводом можливого теракту на борту. Після посадки був заарештований активіст та опозиційний журналіст Роман Протасевич та його супутниця Софія Сапега.

В ЄС та США засудили примусове приземлення у Мінську лайнера Ryanair, а також вимагають звільнення Протасевича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-