Вірменія ініціює розміщення спостерігачів на кордоні з Азербайджаном

Вірменія ініціює розміщення спостерігачів на кордоні з Азербайджаном

Укрінформ
В.о. прем'єр-міністра Вірменії Нікол Пашинян виступив з пропозицією розмістити міжнародних спостерігачів на вірменсько-азербайджанському кордоні.

Про це повідомляє Радіо Азатутюн, передає Укрінформ.

"Оскільки ситуація стала вибухонебезпечною, я виступаю з відкритою пропозицією до міжнародного співтовариства, а також до уряду Азербайджану, що ми домовляємося про те, що частини збройних сил обох сторін дуже швидко у дзеркальний спосіб відходять від кордону. Ми пропонуємо, щоб з цих територій вони повернулися на місця постійної дислокації, а натомість уздовж передбаченого периметру кордону були розміщені міжнародні спостерігачі, що представляють Росію або країни-співголови Мінської групи ОБСЄ", - заявив Пашинян.

Читайте також: Азербайджан взяв у полон шістьох вірменських військових на кордоні

За його словами, йдеться про ділянку кордону Сотк-Хознавар.

Як повідомлялося, Вірменія та Азербайджан 27 вересня 2020 року розпочали бойові дії у Нагірному Карабаху, взаємно звинувативши одне одного в обстрілі прикордонних територій та провокуванні насильства. Обидві країни оголосили військовий стан та мобілізацію. Бойові дії призвели до військових втрат з обох сторін та численних жертв серед мирного населення.

10 листопада прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підписання спільної з президентами РФ та Азербайджану заяви про припинення бойових дій у Нагірному Карабасі. Згідно з домовленістю, сторони конфлікту повинні залишатися на займаних позиціях, а в регіон вводилися російські «миротворці».

Зараз процес врегулювання та переговори на політичному рівні ускладнюються різним трактуванням сторонами досягнутих домовленостей та суперечностями щодо того, де саме проходить межа між Вірменією та Азербайджаном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-