Літак «Белавіа» не зміг вилетіти з Білорусі через закрите небо у Франції

Літак «Белавіа» не зміг вилетіти з Білорусі через закрите небо у Франції

Карта
Укрінформ
Літак “Белавіа”, який в середу здійснює авіарейс за маршрутом “Мінськ-Барселона”, не влетів на територію Польщі, оскільки повітряний простір для руху білоруських літаків заблокувала Франція.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив речник Польського агентства повітряного руху (PAŻP) Павел Лукашевич.

“Цей літак кружляв поблизу кордону з Польщею, оскільки отримав від наших служб інформацію, що Франція нещодавно заблокувала свій повітряний простір для літаків “Белавіа”. Екіпаж літака ухвалив рішення, що далі робити, оскільки політ до Барселони мав би відбуватися через повітряний простір Франції”,- повідомив Лукашевич.

Він зазначив, що Польща на даний момент ще не вводила жодних обмежень для білоруських літаків, а нещодавно в аеропорту Варшави приземлився літак авіакомпанії “Белавіа”.

За його словами, невідомо чи вводитиме Польща такі обмеження.

Згідно з даними Flightradar24, літак “Белавіа” Мінськ-Барселона тривалий час кружляв поблизу білорусько-польського кордону, і згодом повернувся до Мінська.

Читайте також: Чехія припинила прийом рейсів «Белавіа»

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня рейс FR4978 ірландської авіакомпанії Ryanair, що прямував із Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, був екстрено посаджений в аеропорту Мінська через повідомлення про мінування.

Це була спецоперація білоруського КГБ з метою затримання засновника телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича, який перебував на борту літака. Після приземлення він та його подруга Софія Сапега були затримані.

Читайте також: Білорусь слід оминати всім авіакомпаніям Європи - EASA

Після цього прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький запропонував розглянути на саміті ЄС 24-25 травня питання щодо призупинення всіх перельотів з території Білорусі до ЄС й у зворотній бік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-