Штати депортують росіянина за спробу кібератаки на Tesla

Штати депортують росіянина за спробу кібератаки на Tesla

Укрінформ
У США до 10 місяців утримання під вартою і депортації з країни засудили громадянина РФ Єгора Крючкова, який визнав свою провину в спробі організувати кібератаку на комп'ютерну мережу компанії Tesla. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на АР.

27-річний Крючков був затриманий і відправлений до СІЗО в серпні 2020 року й вже практично відбув термін, який йому присудив суд.

Крім цього, йому необхідно виплатити майже 15 тисяч доларів компенсації, після чого чоловіка депортують із США.

Як повідомляв Укрінформ, 27-річний Єгор Крючков, котрий прибув до США за туристичною візою, декілька разів зустрічався з працівником однієї компанії зі штату Невада й пропонував йому 1 мільйон доларів за те, щоб той встановив на корпоративному комп’ютері шкідливе програмне забезпечення.

Федеральне бюро розслідувань затримало Крючкова у Лос-Анджелесі за підозрою у спробі підкупу працівника американської компанії з метою скоєння кібератаки. Суддя визначив, що росіянин перебуватиме під вартою на час розгляду справи у суді.

У березні він визнав провину у суді по одному пункту звинувачення - в умисному завданні шкоди захищеному комп'ютеру.

Читайте також: У Німеччині затримали підозрюваного в діях на користь Росії

Згідно з документами суду, Крючков прибув з Росії в США у 2020 році. Там він вступив у змову з іншими особами та намагався підкупити одного зі співробітників Tesla, щоб той допоміг йому впровадити шкідливе програмне забезпечення у внутрішні комп'ютерні мережі. Воно повинно було надати зловмисникові доступ до системи, щоб потім, погрожуючи публікацією даних, вимагати у компанії гроші.

У матеріалах мін’юсту не уточнюється, на яку саме компанію готувалася атака. Однак засновник Tesla Ілон Маск раніше заявляв, що мішенню була саме фабрика в Неваді, де виробляють акумулятори.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-