У Британії подвоїлась кількість заражень «індійським» COVID-штамом

У Британії подвоїлась кількість заражень «індійським» COVID-штамом

Укрінформ
У Британії за тиждень зросла удвічі кількість заражень штамом COVID-19, який вперше виявили в Індії у жовтні минулого року.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ВВС.

Public Health England зареєструвала у Британії 1313 випадків зараження індійським штамом. Дані, опубліковані в четвер, більш ніж удвічі перевищують 520 випадків, зафіксованих PHE до 5 травня.

Випадки індійського варіанту у Великій Британії були зафіксовані в районах, включаючи Лондон, Болтон, Тайнсайд та Ноттінгем.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон не виключив повторного введення регіональних обмежень, сказавши, що цей варіант COVID-19 викликає занепокоєння.

У зв’язку з цим уряд планує запровадити додаткові заходи контролю, серед яких швидке тестування та відстеження, в районах, де спостерігається посилене поширення індійського штаму.

Раніше Джонсон анонсував наступний етап послаблення коронавірусних обмежень в Англії. В межах третьої фази виходу з локдауну з 17 травня людям уперше за кілька місяців буде дозволено зустрічатися в приміщенні групами до шести осіб або двома повними домогосподарствами.

У Вельсі та Шотландії також запроваджуються послаблення карантину з 17 травня, а у Північній Ірландії – з 24 травня.

Читайте також: Нафта дешевшає через COVID-кризу в Індії

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 14 травня в світі загалом від початку пандемії виявлено 161 838 102 випадки COVID-19. При цьому 139 658 123 особи одужали, 3 358 711 пацієнтів померли.

За даними ВООЗ, у 44 країнах світу виявили індійський штам коронавірусу B.1.617.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-