Папа Франциск - за відмову від патентів на COVID-вакцини

Папа Франциск - за відмову від патентів на COVID-вакцини

Укрінформ
Папа Римський Франциск підтримав пропозицію, аби компанії-розробники вакцин проти хвороби COVID-19 відмовилися від патентів на вироблені медичні засоби.

Як передає Укрінформ, про це інформує агенція Reuters.

Зокрема, Папа Римський 8 травня підтримав заклик президента США Джо Байдена відмовитися від прав інтелектуальної власності на вакцини проти COVID-19, який, однак, відхилили деякі європейські держави, зокрема Німеччина.

Читайте також: Amnesty закликає країни поділитися технологіями виробництва COVID-вакцин

У своїй урочистій промові Папа Франциск зазначив, що світ заражений «вірусом індивідуалізму». Під час виступу на концерті для збору коштів з метою сприяння справедливому доступу до вакцин він заявив, що підтримує ідею відмовитися від патентів.

"Різновидом цього вірусу є закритий націоналізм, що запобігає, наприклад, інтернаціоналізму вакцин", - зазначив Папа Римський.

Як повідомлялося, голова Європейської ради Шарль Мішель заявив, що ЄС готовий говорити про призупинення дії патентів на вакцини від хвороби COVID-19 задля сприяння ширшому виробництву, але це рішення не є панацеєю.

Читайте також: У Pfizer заявляють, що бідні країни не хочуть закуповувати вакцину компанії

Напередодні США заявили, що підтримують ініціативу понад 100 країн-членів Світової організації торгівлі щодо тимчасового призупинення дії патентів на COVID-вакцини.

У німецькому уряді вважають, що відмова від патентів на виробництво вакцин проти COVID-19 не вирішить ситуацію з дефіцитом медичних засобів та прискоренням глобальної кампанії щеплення.

Фото: vaticannews.va

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-