Пандемія COVID-19 спричинила велосипедний бум в Австрії

Пандемія COVID-19 спричинила велосипедний бум в Австрії

Укрінформ
У 2020 році, у перший рік пандемії коронавірусу, в Австрії продали майже пів мільйона велосипедів, а попит на них був вищим за пропозицію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє австрійський портал Vienna.at.

"Дедалі більше людей пересідають на велосипеди. Пандемія коронавірусу дала цій тенденції додатковий поштовх у 2020 році. Загалом було продано понад 496 тис. велосипедів, що на 13% більше, ніж у попередньому році. При цьому, попит був вищим, ніж пропозиція", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Австрія 19 травня планує вийти з локдауну із «зеленим паспортом»

Згідно з даними Асоціації виробників спортивних товарів та обладнання Австрії, багато магазинів роздрібної торгівлі розпродали свої велосипеди ще влітку минулого року і могли б продати ще більше, якби товар був у наявності. Особливо попит на велосипеди зріс після першого локдауну навесні. Окрім того, значно зросли й купівля запчастин до велосипедів та обсяги ремонтних робіт.

Читайте також: В Австрії запрацювало перше водневе таксі

Торік в Австрії також зафіксували суттєве зростання попиту на електричні велосипеди: їх частка вперше перевищила 40% і протягом року було продано понад 200 тис. електровелосипедів.

Загалом протягом 2020 року велосипедів, включно з електричними, в Австрії було продано на 878 млн євро, що є збільшенням на 26% у порівняні з 2019 роком.

Фото: ©pixabay.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-