США солідарні з реакцією Чехії на підривні дії Росії - Держдеп

США солідарні з реакцією Чехії на підривні дії Росії - Держдеп

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен у телефонній розмові з Андреєм Бабішем заявив про солідарність із Чехією у її відповіді на підривні дії Росії.

Про це заявив речник Держдепартаменту Нед Прайс, повідомляє Укрінформ із посиланням на Голос Америки.

«Держсекретар Блінкен наголосив на солідарності США з Чехією у її сміливій відповіді на підривні та смертельні дії Росії на території Чехії», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Блінкен і Бабіш погодилися, що існує потреба підтримувати єдність та рішучість у відповіді на дестабілізуючі дії Росії.

Читайте також: Празька весна-2021: дипломатичний конфлікт через дестабілізуючу діяльність Росії

«Рішення уряду Чехії усунути «Росатом» від участі у тендері на добудову електростанції Дуковани і значним чином зменшити присутність російських розвідників у Празі підвищила безпеку Чехії та НАТО», - вказують у Держдепартаменті.

Як повідомлялося, 17 квітня уряд Чехії оголосив про рішення видворити 18 співробітників посольства РФ, яких вважають агентами російських спецслужб - СЗР і ГРУ. У Чехії заявляють, що російські спецслужби є причетними до вибухів на складах боєприпасів у 2014 році.

У відповідь Москва вислала 20 працівників посольства Чехії, серед яких 16 дипломатів.

Читайте також: Кулеба пропонує направити до України висланих з Росії чеських дипломатів

23 квітня стало відомо, що обидві країни погодили на паритетних засадах кількісний склад диппредставництв: по 7 дипломатів, 25 технічних і 19 адміністративно-технічних працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-