У Франції – численні затримання на першотравневих демонстраціях

У Франції – численні затримання на першотравневих демонстраціях

Укрінформ
Тисячі людей приєдналися до першотравневих акцій по всій Франції, зібравшись, попри карантинні обмеження, запроваджені у зв'язку з пандемією COVID-19. У деяких містах відбулися затримання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє RTE.

Близько 300 мітингів було організовано у Парижі та інших містах Франції, зокрема, Ліоні, Нанті, Ліллі та Тулузі.

У столиці Франції до профспілкових діячів приєдналися члени руху "Жовті жилети", котрий влаштував хвилю антиурядових протестів три роки тому, та працівники галузей, які сильно постраждали внаслідок карантинних обмежень, таких як культура.

Читайте також: Сотні людей арештували на першотравневих мітингах у Туреччині

Більшість демонстрацій були мирними, однак поліція Ліона розігнала групу з близько 200 людей, які влаштували шоу феєрверків. Повідомляється. що у Парижі поліцією було заарештовано сімнадцять людей.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Україні та багатьох країнах світу відзначають Першотравень, або День праці. Наразі день 1 Травня, так чи інакше, святкують у понад 80 країнах, щоправда, назви цього свята різні: День праці, День весни, Травневий день, Свято весни та праці, Свято встановлення 8-годинного робочого дня і, навіть, День конвалій. Ще 55 країн світу святкують День, присвячений праці в інші дні року.

Фото: rte.ie

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-