Німеччина обіцяє Афганістану підтримку після виведення солдатів

Німеччина обіцяє Афганістану підтримку після виведення солдатів

Укрінформ
Німеччина обіцяє Афганістану підтримку, в тому числі матеріальну, після виведення свого військового контингенту з країни.

Про це сказав міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас під час візиту до Кабула 29 квітня, повідомляє Укрінформ з посиланням на Твітер МЗС.

«Німеччина залишається надійним партнером в Афганістані… В наших європейських інтересах утворити хороші та безпечні перспективи для афганців. Ми рішуче хочемо запобігти повторенню старих часів», - пообіцяв Маас.

За його словами, попри те, що воєнна місія Бундесверу закінчиться найближчим часом, підтримка з боку німецької держави продовжиться на всіх інших рівнях. Зокрема, Берлін надасть цього року 430 мільйонів євро на програми розвитку та політичних реформ. До 2024 року планується надавати такі ж суми. Матеріальна допомога, втім, буде поставлена в залежність від прогресу в політичному поступі країни, зокрема, у сфері прав людини.

«Мирний процес потребує нового дипломатичного поштовху. Шлях переговорів не є легким, але переговори залишаються найкращим шансом на стійке, безпечне та стабільне майбутнє для країни», - сказав Маас.

Читайте також: Країни НАТО почали виведення військ з Афганістану

Маас відвідує Афганістан лише за два дні до офіційного початку виведення військ НАТО.

Згідно з планом, останній німецький польовий табір в Мазарі-і-Шаріфі буде згорнуто на початку липня. Глава МЗС після переговорів з президентом Ашрафом Гані відвідує цей армійський табір на півночі країни.

Читайте також: США не виконали свою місію в Афганістані — експерт

Як повідомлялось, два тижні тому НАТО вирішило повернути додому близько 10 тисяч солдатів альянсу після майже 20 років місії в Афганістані. З цього контингенту частка Бундесверу сягає 1100 солдатів, це другий після США найбільший контингент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-