У відповідь на видворення дипломатів Росія може обмежити імпорт чеського пива

У відповідь на видворення дипломатів Росія може обмежити імпорт чеського пива

Укрінформ
Російська влада у відповідь на видворення співробітників посольства РФ із Праги розглядає можливість обмеження імпорту деяких товарів чеського виробництва, в тому числі пива.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Комерсант» із посиланням на два джерела в держструктурах РФ, знайомі з обговоренням питання.

«Якщо діяти дзеркально, то потрібно всіх чехів висилати разом з послом, а там і до розриву дипломатичних відносин недалеко. Тому зараз розглядаються альтернативні варіанти відповіді», - сказав один зі співрозмовників видання.

Читайте також: Росія активізує агентурну діяльність у Європі після пандемії - спецслужба Естонії

Імпорт пива в РФ із Чехії в 2020 році становив понад 38 мільйонів доларів, продемонструвавши зростання на 10% в річному вираженні. Водночас експерти, опитані виданням, зазначають, що частка імпортного чеського пива на російському ринку невелика. В основному, повідомили вони, чеські сорти пива виробляються в Росії за ліцензією з використанням імпортної сировини.

Читайте також: Депутат Європарламенту про причетність РФ до вибухів у Чехії: Путін – серійний убивця

Серед інших категорій товарів, імпорт яких може бути обмежений, продукція машинобудування та комплектуючі для автомобілів.

Як повідомлялося, 17-18 квітня РФ і Чехія взаємно вислали по 20 співробітників посольств із Москви і Праги. Приводом до цього стали заяви влади Чехії про те, що російські спецслужби причетні до вибухів військових складів під Врбетіце в 2014 році.

Читайте також: Країни Балтії на знак солідарності з Чехією вислали чотирьох російських дипломатів

22 квітня МЗС Чехії оголосив про подальше скорочення дипмісій - у посольствах в Москві і Празі залишаться по 32 співробітники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-