Стало відомо, які країни відвідає Байден з першими візитами

Стало відомо, які країни відвідає Байден з першими візитами

Укрінформ
Свої перші закордонні візити на посаді президента США Джо Байден здійснить у червні до Брюсселя, де розташовані штаб-квартира НАТО й керівні інституції ЄС, а також до Великої Британії, де відбудеться саміт G7.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, передає Укрінформ.

«Це буде перше закордонне турне президента Байдена. Ця поїздка підкреслить його прагнення відновити наші союзи, оживити трансатлантичні відносини та працювати у тісній співпраці з нашими союзниками й багатосторонніми партнерами для вирішення глобальних викликів та кращого захисту інтересів Америки», - зауважили в адміністрації.

Як зазначається, президент США планує взяти участь у саміті G7 у Корнуолі (Велика Британія), який проходитиме з 11 по 13 червня. Він також проведе двосторонні зустрічі з лідерами країн G7, у тому числі прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Читайте також: Байден висунув претендентку на ключову для України посаду в Держдепі

А 14 червня Байден вирушить до Брюсселя (Бельгія), де візьме участь у саміті НАТО. Очікується, що він підтвердить прихильність Сполучених Штатів НАТО, трансатлантичній безпеці та колективній обороні. Учасники саміту обговорюватимуть, як Альянс протистоятиме майбутнім загрозам, а також яким чином забезпечити ефективний розподіл фінансового тягаря. Президент також проведе двосторонні зустрічі з лідерами країн-членів НАТО.

У Брюсселі глава Білого дому також візьме участь у саміті США-ЄС.

Як повідомлялося, через пандемію COVID-19 та карантинні заходи президент США Джо Байден досі утримувався від міжнародних візитів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-