Меркель підтвердила намір Німеччини позбутись вугільних ТЕЦ

Меркель підтвердила намір Німеччини позбутись вугільних ТЕЦ

Укрінформ
Німеччина впродовж наступних 17 років має намір повністю відмовитися від вугілля у якості джерела для вироблення енергії в країні.

Це підтвердила в четвер канцлер ФРН Ангела Меркель під час Саміту лідерів з питань клімату, організованого за ініціативи США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«До 2038 року ми хочемо вилучити вугілля з процесу електрифікації та перейти на поновлювальні джерела енергії. Минулого року ми вже виробили 46% нашої енергії з поновлювальних джерел»,- зауважила у цьому зв’язку канцлер.

Читайте також: У Німеччині частка “зеленої енергетики” перевищила генерацію ТЕС та АЕС

Вона також заявила, що Німеччина вже зменшила на 40% свої викиди в атмосферу в порівнянні з 1990-м роком, а до 2050 року разом з іншими країнами ЄС планується досягти «нульових» викидів.

Меркель підкреслила, що особливо після пандемії для досягнення стійкого економічного зростання потрібно спиратися на інновації та зелену енергетику.

Читайте також: Фармацевтика і «зелена» енергетика: посол ФРН бачить можливості співпраці з Україною

Як повідомляв Укрінформ, у четвер у Вашингтоні проходить перший день Саміту лідерів з питань клімату. У ньому беруть участь понад 40 глав держав та урядів з усього світу, а також керівники міжнародних організацій. Учасники обговорюють глобальні кліматичні виклики, а також, що кожна країна може зробити для збереження клімату на планеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-