Медики з’ясували, що COVID-вакцини безпечні для вагітних

Медики з’ясували, що COVID-вакцини безпечні для вагітних

Дослідження
Укрінформ
Американські науковці з'ясували, що щеплення від коронавірусної хвороби безпечні як для вагітної жінки, так і для її дитини.

Як передає Укрінформ, про це пише WebMD.

Американські медики провели експеримент для оцінки безпеки вакцин, в якому брала участь 131 вагітна жінка. Учасниці дослідження були віком від 18 до 45 років, вони отримали обидві дози вакцини виробників Pfizer або Moderna протягом одного з триместрів вагітності. В ході дослідження жінки надавали зразки крові та грудного молока після кожної дози вакцини.

Згідно з результатами дослідження, вакцини викликали сильну відповідь антитіл у вагітних жінок, матерів що годують, як і у не вагітних.

Читайте також: COVID-вакцина може захищати понад дев'ять місяців - імунолог

Згідно з даними дослідників, вони порівняли рівні антитіл вакцинованих з зараженими COVID-19 вагітними, і виявилося, що у вакцинованих жінок кількість антитіл було набагато вищою.

"Це важливо, тому що багато людей схильні думати, що після зараження COVID-19 вони захищені від вірусу. Це відкриття припускає, що вакцини викликають більш сильну відповідь імунітету, ніж сама інфекція, і це може бути важливо для тривалого захисту від COVID-19", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Імунолог каже, що до COVID-щеплення є лише одне протипоказання

У ході дослідженні також з'ясовувалося, чи отримують новонароджені діти антитіла, що виробляються їх матерями. "У десятьох жінок, які народили, ми виявили антитіла в їх пуповині та грудному молоці" - зазначили дослідники.

Як повідомлялося, станом на ранок четверга, 22 квітня, у світі загалом з початку пандемії підтверджено 144 455 684 випадки хвороби COVID-19, зокрема 3 071 798 летальних. Від хвороби вже одужали 122 640 995 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-