Швеція викликала посла Росії через розслідування кібератак

Швеція викликала посла Росії через розслідування кібератак

Укрінформ
Російського посла у Швеції Віктора Татаринцева викликали до Міністерства закордонних справ цієї країни через імовірні кібератаки на шведську спортивну федерацію.

Про це передає Укрінформ з посиланням на повідомлення у Твіттері глави МЗС Швеції Анни Лінде.

«Неприйнятні серйозні порушення конфіденційності даних щодо Шведської спортивної конфедерації, які порушують чинні норми. Посла Росії викликали в МЗС для пояснень», - пише Лінде.

При цьому вона опублікувала посилання на доповідь прокуратури Швеції, відповідно до якої в період з грудня 2017 по травень 2018 року Шведська спортивна конфедерація була об'єктом неодноразових хакерських атак.

Читайте також: Російські хакери вкрали тисячі листів чиновників Держдепу – ЗМІ

Шведська сторона стверджує, що порушення були частиною російської кампанії, спрямованої проти національних і міжнародних антидопінгових організацій, таких як WADA і USADA, а також проти FIFA. За даними шведської прокуратури, до зломів комп'ютерних систем причетне Головне управління Генштабу збройних сил Росії, а саме військова частина №26165 Міністерства оборони. Зловмисникам вдалося отримати доступ до медичних даних шведських спортсменів.

Читайте також: Затриманий у США через кібератаки на Tesla росіянин визнав провину

При цьому прокуратура в Стокгольмі повідомила про припинення розслідування кібератак, пов'язавши рішення з тим, що немає умов для судового розгляду або екстрадиції до Швеції.

Газета Dagens Nyheter повідомляла, що у розслідуванні йдеться про хакерську групу Fancy Bear, яка кілька років тому оприлюднила інформацію про терапевтичні винятки спортсменів західних країн, які дають їм право легально приймати допінг. Fancy Bear пов'язують з російською зовнішньою розвідкою. Росія традиційно заперечує причетність до будь-яких кібератак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-