Блінкен їде до Брюсселя для консультацій в НАТО

Блінкен їде до Брюсселя для консультацій в НАТО

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен у понеділок вирушає до Брюсселя, де планує провести консультації в НАТО, а також низку зустрічей із зарубіжними колегами на тлі загострення ситуації з безпекою в Європі через ескалацію з боку РФ.

Як повідомили в Держдепі, Блінкен перебуватиме в Європі до 15 квітня, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Держсекретар скористається можливістю, аби підтвердити прихильність США трансатлантичному альянсу як найважливішому партнерству для досягнення наших спільних цілей», - зауважили в цьому зв’язку у зовнішньополітичному відомстві США.

Згідно з офіційним графіком, глава Держдепу вирушає до Брюсселя у другій половині дня понеділка, 12 квітня та перебуватиме там до четверга. Окремо держсекретар Блінкен «проведе двосторонні та багатосторонні зустрічі з європейськими колегами для обговорення ключових пріоритетів та спільних проблем».

У Держдепартаменті також зазначили, що Блінкен у Брюсселі приєднається до міністра оборони США Ллойда Остіна «для проведення консультацій з нашими союзниками по НАТО та партнерами по низці спільних пріоритетів».

Тим часом у Пентагоні підтвердили, що міністр Остін зустрінеться в Брюсселі «з представниками НАТО, у тому числі (з генсеком Альянсу – ред.) Єнсом Столтенбегом». У планах глави міноборони США цього тижня також здійснити візити до Ізраїлю, Німеччини й Великої Британії.

Читайте також: На запит Києва відбудеться позачергове засідання Комісії Україна-НАТО

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня стало відомо про плани глав зовнішньополітичного та оборонного відомств США відвідати Європу для обговорення, зокрема, ситуації щодо ескалації з боку РФ та посилення загрози для України.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-