Блінкен і Ллойд поїдуть до Брюсселя обговорити ескалацію з боку РФ - Bloomberg

Блінкен і Ллойд поїдуть до Брюсселя обговорити ескалацію з боку РФ - Bloomberg

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен й міністр оборони Ллойд Остін планують наступного тижня відправитися до Брюсселя з метою обговорення із союзниками ескалації з боку Росії та посилення загрози для України.

Про це повідомило в п’ятницю американське інформагентство Bloomberg із посиланням на обізнані джерела, передає Укрінформ.

«Державний секретар Ентоні Блінкен планує знову відвідати Брюссель наступного тижня для проведення нових зустрічей з представниками НАТО та Євросоюзу – у той час, як США дедалі більше занепокоєні скупченням російських військ поблизу України», - зазначається в повідомленні.

За попередньою інформацією, засідання в Брюсселі проходитимуть більшу частину тижня.

Читайте також: Штати тісно контактують з Європою з приводу ескалації з боку Росії – Білий дім

Водночас міністр оборони США Ллойд Остін також перебуватиме в Брюсселі для зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Очікується, що головним питанням обговорень також буде посилення напруженості внаслідок дій РФ. Крім того, сторони говоритимуть про інші виклики безпеці, які стоять на порядку денному.

Читайте також: США й Німеччина обговорили, як підтримати Україну на тлі ескалації з боку РФ

Як повідомляв Укрінформ, з моменту ескалації з боку РФ на сході України, а також скупчення російських військ біля українського кордону Захід висловив тверду підтримку Україні. У Вашингтоні заявили, що ведуть тісні консультації з цього питання із союзниками в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-