Україна і Малайзія уклали Договір про передачу засуджених

Україна і Малайзія уклали Договір про передачу засуджених

Укрінформ
Україна і Малайзія 12 квітня уклали Договір про передачу засуджених осіб, який передбачає створення правового механізму для можливості повернення в державу їх громадянства для подальшого відбування покарання.

Про це Укрінформу повідомили в посольстві України в Малайзії.

Церемонія підписання документа відбулась в адміністративній столиці Малайзії місті Путраджая. Від імені України договір підписав посол України в Малайзії Олександр Нечитайло.

«Україна стала першою країною, з якою Малайзія уклала такий документ. За твердженням наших малайзійських колег, у подальшому текст підписаного сьогодні договору буде своєрідним зразком, на який Малайзія орієнтуватиметься під час переговорів з іншими державами», - зазначив Нечитайло після церемонії підписання.

Він додав, що сьогоднішня подія є результатом наполегливої та ефективної роботи переговорної команди, українську частину якої очолювала заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць. До складу делегації входили також представники Офісу Президента України, МЗС та посольства.

Дипломат подякував малайзійській стороні за конструктивний підхід, що дало змогу оперативно завершити переговорний процес.

У посольстві поінформували, що після повернення у травні 2020 року в Україну Клавдії Лопаткіної, засудженої малайзійським судом за нелегальне транспортування наркотичних речовин, в пенітенціарній системі Малайзії не залишилося громадян України.

Читайте також: Україна і Марокко підписали договір про екстрадицію

Україна є стороною Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 року, учасниками якої є 66 держав. Окрім того, Україна має 13 чинних двосторонніх міжнародних договорів про передачу осіб, засуджених до позбавлення волі, для подальшого відбування покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-