Учені назвали види тварин, які можуть зникнути на тлі глобального потепління

Учені назвали види тварин, які можуть зникнути на тлі глобального потепління

Укрінформ
Унікальні острівні види тварин, зокрема лемури та гігантські черепахи, мають високий ризик зникнення, якщо планета прогріється більш ніж на 3 градуси за Цельсієм - вище рівня доіндустріальної епохи, попереджають науковці.

Як передає Укрінформ, про це пише The Guardian.

Аналіз свідчить про те, що майже половина рідкісних видів морських тварин та 84% рідкісних гірських видів зникне, якщо поточні тенденції до потепління клімату збережуться, це може відбутися вже у 2100 році.

Однак за глобального підвищення температури лише на 1,5 градуса за Цельсієм - цільової межі, встановленої Паризькою угодою, ризик зникнення цих тварин скорочується вдесятеро.

Якби людству вдалося стримати потепління до 1,5 градуса за Цельсієм, лише 2% наземних рідкісних видів опинилися б під загрозою зникнення, у порівнянні з 20% при потеплінні більш ніж 3 градуси за Цельсієм.

Мадагаскар, Філіппіни, Шрі-Ланка, а також острови в Карибському басейні та Індійському океані можуть втратити всі ендемічні види рослин протягом найближчих 30 років, попереджає видання. Лемури на Мадагаскарі, блакитні журавлі в Південній Африці, гігантські черепахи Галапагоських островів та снігові барси в Гімалаях - серед тварин, яким загрожує небезпека.

Читайте також: Найбільше жителів Землі турбує зміна клімату — ЮНЕСКО

Як повідомлялося, Паризька кліматична угода є міжнародною домовленістю в межах Рамкової конвенції ООН про зміну клімату щодо регулювання заходів зі зменшення викидів діоксиду вуглецю з 2020 року. На відміну від Кіотського протоколу, Паризька угода передбачає, що зобов'язання зі скорочення шкідливих викидів в атмосферу беруть на себе всі держави, незалежно від рівня їх економічного розвитку.

Фото: A&J Visage / Alamy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-