У Чехії виявили перших інфікованих «бразильським» штамом коронавірусу

У Чехії виявили перших інфікованих «бразильським» штамом коронавірусу

Укрінформ
У Чехії зафіксували перші 2 випадки бразильської мутації коронавірусу на тлі загального поліпшення епідеміологічної ситуації.

Про це повідомив новий міністр охорони здоров’я республіки Петр Аренбергер на першій у цій ролі пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

«Це зовсім свіжа інформація. Ми попередньо вважаємо, що в цих двох випадках вона (хвороба - ред.) завезена з-за кордону. Звичайно, ми будемо й далі відстежувати та з’ясовувати ситуацію», - сказав міністр.

У цьому зв’язку він оголосив, що в регіоні Дечин, де зареєстровані обидва випадки, у понеділок не відкриються школи, на відміну від решти країни.

Читайте також: Charité підтвердила «британський» і «південноафриканський» штами на Тернопільщині

Крім того, з понеділка, 12 квітня, у Чехії дозволять займатися спортом групами до 20 людей, але тільки на свіжому повітрі - у закритих приміщеннях, як і раніше, можна займатися лише професійним спортсменам.

З понеділка в різних регіонах Чехії також відкриються магазини канцтоварів, дитячого одягу та взуття, хімчистки, фермерські ринки, майстерні з ремонту побутової техніки, поновиться продаж запчастин для автомобілів тощо.

І хоч уряд не продовжив надзвичайний епідеміологічний стан після 11 квітня, однак, за словами міністра, це не означає відмову від обмежувальних заходів та засобів індивідуального захисту.

Читайте також: У Румунії виявили новий штам коронавірусу

Очільник МОЗ також оголосив, що з наступного тижня починається наступний етап вакцинації, і висловив сподівання, що до кінця червня вдасться вакцинувати 58% населення. За мету ставиться щеплення 140 тисяч людей на день. Наразі обидві дози вакцини отримали майже 663 тисячі чехів.

За словами Аренбергера, кількість підтверджених за останню добу випадків інфікування коронавірусом у країні становила 5245, що є найменшим з середини грудня минулого року показником. Зменшується також кількість госпіталізованих (наразі їх 6144, а у березні було майже 9 тисяч). Загалом від початку пандемії в Чехії підтверджено 1 573 153 випадки захворювання на COVID-19, проте експерти вважають, що перехворіти могло до 40 відсотків населення 10-мільйонної країни.

Читайте також: Главу МОЗ Чехії звільнили за відмову купувати вакцину Sputnik V

За даними Worldometer, у світі зафіксовано 134 743 276 випадків зараження коронавірусом, зокрема 2 918 688 летальних, одужало 108 450 880 людей. 

Фото: CTK Photo/Укрінформ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-