У Румунії виявили новий штам коронавірусу

У Румунії виявили новий штам коронавірусу

Укрінформ
У Румунії виявили новий штам коронавірусу E484K - мутацію британського штаму, який, згідно з деякими дослідженнями, може знижувати ефективність вакцин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker із посиланням на румунські ЗМІ.

Мутацію виявили у пацієнта з Сучави, який останнім часом не бував у Великій Британії.

Новий варіант коронавірусу, у якого є характеристики як британського штаму B1.1.7, так і мутації E484K, виявили в університеті Сучави імені Штефана чел Маре під час тесту на основі секвенування.

Як зазначили в університеті, крім британського, південноафриканського і бразильського штамів коронавірусу в лютому у Великій Британії відкрили новий вид мутації вірусу - E484K. Поки що у Британії такий штам вірусу виявили у 43 осіб. Однак учених турбує той факт, що цей варіант вірусу, згідно з дослідженнями, допомагає вірусу уникнути від імунної відповіді й може знижувати ефективність застосовуваних вакцин.

Читайте також: В Африці виявили новий варіант коронавірусу, який може мати до 40 мутацій

Протягом останніх двох тижнів у Румунії провели понад 90 тестів на виявлення цього вірусу. У 88 випадках румунські вчені підтвердили виявлений у Великій Британії генетичний варіант коронавірусу В.1.1.7, і в одному випадку - його мутацію (E484K).

Варто зазначити, що цей штам вірусу раніше виявили також в Японії, Індонезії та Бразилії.

Читайте також: Британський варіант COVID вражає всю родину, якщо є хоча б один інфікований - професор Кухарчук

Як повідомляв Укрінформ, за даними Worldometer, у світі станом на ранок 6 квітня підтверджено 132 413 422 випадки зараження на коронавірус. Зокрема, виявлено 2873 689 летальних випадків, одужало - 106 712 495 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-