В Африці виявили новий варіант коронавірусу, який може мати до 40 мутацій

В Африці виявили новий варіант коронавірусу, який може мати до 40 мутацій

Укрінформ
В Африці виявлено новий варіант коронавірусу SARS-CoV-2, який може нести в собі до 40 мутацій.

Про це повідомив глава Африканського центру з контролю і профілактики захворювань (Africa CDC) Джон Нкенгасонг 1 квітня, повідомляє Укрінформ з посиланням на DW.

За словами чиновника, новий варіант був уперше зафіксований у громадян Танзанії, які приїхали в Анголу. Він поки що вивчається в одній з лабораторій у Південно-Африканській Республіці (ПАР), але вже «‎дає привід для занепокоєння», оскільки поки що немає даних про ефективність проти нього вже розроблених вакцин.

Глава Africa CDC також вказав на те, що Танзанія, звідки, ймовірно, почалося поширення нового варіанту, з середини минулого року не надає даних щодо захворюваності на COVID-19. При цьому обмежувальні заходи для боротьби з пандемією були запроваджені в Танзанії пізніше, ніж у багатьох інших країнах, і не були достатньо жорсткими.

Читайте також: Корона з «британським» штамом – це дещо інша хвороба?

За словами Нкенгасонга, Африка «повільно рухається в сторону третьої хвилі» пандемії. Згідно з даними Africa CDC, випадки зараження британським, більш заразним варіантом коронавірусу B.1.1.7., а також південноафриканським варіантом B.1.3.5.1. були зафіксовані у 18 африканських країнах. Особливо сильне зростання захворюваності на COVID-19 спостерігається в Центральній, Східній і Північній Африці.

Африканський союз уклав договір з компанією Johnson & Johnson на поставку 400 млн доз вакцин від коронавірусу, більшість з яких мають бути вироблені в Африці.

За даними Worldometer, з початку пандемії у світі зафіксовано 129 849 213 випадків COVID-19, зокрема 2 832 971 летальний, одужали 104 656 557 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-