Британські війська привели у підвищену боєготовність через дії Росії – ЗМІ

Британські війська привели у підвищену боєготовність через дії Росії – ЗМІ

Укрінформ
Міноборони Великої Британії привело армію в підвищений ступінь боєготовності на тлі стягування російських військ до кордону України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Mirror.

Співрозмовники в британському уряді й військовому командуванні також заявили, що спостерігають за подіями в цьому регіоні "зі зростаючим занепокоєнням".

«Агресивний рух російських військ до кордону (України – ред.) викликав велику стурбованість у Міністерстві оборони (Британії – ред.). Ситуація відстежується постійно. Я точно визначив би це як зростаючу кризу», - сказав один зі співрозмовників.

Минулого тижня стало відомо, що Командування Збройних сил США у Європі підвищило свою боєготовність до максимально можливого рівня на тлі стягування російських військ до кордону України.

Читайте також: ЗСУ готові до швидкого реагування на загострення ситуації на сході України — Хомчак

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході і на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

6 квітня також стало відомо, що окрім стягування військ до українського кордону, Росія почала контрольну перевірку боєготовності армії.

Фото: EPA / UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-