Росія збільшує провокації вздовж всієї лінії розмежування перед засіданням ТКГ

Росія збільшує провокації вздовж всієї лінії розмежування перед засіданням ТКГ

Укрінформ
Українська сторона зі Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) заявляє про збільшення вогневих провокацій з боку збройних формувань РФ.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС.

"Українська сторона СЦКК повідомляє про збільшення вогневих провокацій з боку збройних формувань Російської Федерації вздовж усієї лінії розмежування, а також продовжено тиражування неправдивої інформації з метою дискредитації ЗС України напередодні ініційованого українською стороною, позачергового засідання Тристоронньої контактної групи", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 6 квітня, найманці Російської Федерації розповсюджували фейки щодо обстрілу водонасосної станції поблизу населеного пункту Василівка на тимчасово непідконтрольній Уряду України території Донецької області. Збройні формування РФ, обстрілюючи позиції ЗСУ, що розташовані в районі населеного пункту Новоселівка, в той же час навмисно обстріляли насосну станцію, пошкодивши лінію електропередач, котра забезпечує її роботу.

Читайте також: Окупанти облаштовують оборонні позиції неподалік Маріуполя - СЦКК

Як зазначається, у результаті пошкоджень лінії електропередач, припинено подачу електроенергії на водонасосну станцію та подачу води. Без води на тимчасово окупованих територіях залишилися н. п. Оленівка та Докучаївськ.

На підконтрольній Уряду України території залишилося без централізованого водопостачання м. Волноваха та 12 населених пунктів Волноваського району (всього близько 60 тис. осіб), а також у м. Покровськ та 23 населених пунктів Покровського району (всього близько 191 тис. осіб).

При цьому одразу після обстрілу в інформаційному просторі ОРДО окупанти почали тиражувати звинувачення у бік ЗС України.

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала 15 «Градів» біля окупованого Хрустального

“Кількість деструктивної пропаганди та фейкової інформації, що розповсюджується самопроголошеними адміністраціями ОРДЛО останнім часом, значно зросла, особливо на фоні збільшення випадків перешкоджання роботі патрулів ОБСЄ саме у районах провокацій, що вкотре підтверджує цілеспрямовану підготовку замовних інформаційних вкидів”, - зауважили в пресслужбі штабу ООС.

За наявною в Української сторони СЦКК інформацією, у безпосередній близькості до насосної станції окупанти облаштували взводний опорний пункт, з якого найманці систематично здійснюють обстріли позицій ЗС України.

Незважаючи на те, що розташування озброєння та військової техніки поблизу важливих об’єктів інфраструктури категорично заборонено нормами міжнародного гуманітарного права – окупанти найманці збройних формувань РФ нарощують військову присутність у населених пунктах та безпосередньо на об’єктах критичної інфраструктури, наголосили в штабі ООС.

Зазначається, що важливим фактом абсурдності звинувачень в обстрілі водонасосної станції з боку ЗСУ є те, що внаслідок обстрілу, в основному, без водопостачання залишилися населені пункти на території підконтрольній Урядові України.

"Збройні Сили України неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов'язань", - запевняють у штабі ООС.

Читайте також: Хомчак зустрівся із головою військового комітету НАТО

Українська сторона СЦКК інформує, що такого роду провокації мають системний характер і використовуються представниками збройних формувань Російської Федерації для приховування власних злочинів, нарощування соціальної напруги в регіоні та дискредитації Збройних Сил України.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 6 квітня унаслідок обстрілу українських позицій російськими найманцями була знеструмлена насосна станція першого підйому Південнодонбаського водогону. Від цієї насосної станції вода подається майже до 50 населених пунктів регіону, на чотири фільтрувальні станції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-