Хомчак зустрівся із головою військового комітету НАТО

Хомчак зустрівся із головою військового комітету НАТО

Фото
Укрінформ
В Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові відбулася зустріч головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Руслана Хомчака та голови Військового комітету НАТО Стюарта Піча. Сторони обговорили ситуацію в зоні ООС, реформування військової системи України та стратегічне партнерство.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ЗСУ.

"Із задоволенням хотів би відмітити, що співробітництво між Збройними силами України та НАТО і країнами-партнерами характеризується високою динамікою і продовжує набирати обертів", - наголосив Хомчак.

В ході візиту сторони обговорили ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та загальну безпекову обстановку довкола України. Також мова йшла про стан реформування Збройних сил і про трансформацію системи підготовки відповідно до підходів НАТО.

У свою чергу, голова Військового комітету НАТО запевнив українську сторону у подальшій підтримці України з боку Північноатлантичного альянсу.

Начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук ознайомив гостей з історією та сьогоденням провідного вишу сухопутних військ і особливостями підготовки військових фахівців. Разом вони вшанували полеглих українських Героїв, вихованців Національної академії, поклавши квіти на Алеї слави випускників.

Опісля, як повідомляє ЛМР, голова Військового комітету НАТО Стюарт Вільям Піч завітав до львівської ратуші, де залишив запис у Книзі почесних гостей та подякував за можливість відвідати Львів.

«Для мене велика честь відвідати це красиве світове місто. Дякую вам за можливість», – написав Піч.

Читайте також: Таран назвав навчання НАТО, у яких Україна візьме участь цьогоріч

Як повідомлялося, Стюарт Вільям Піч – найстарший офіцер НАТО і військовий радник генерального секретаря та Північноатлантичної ради. Крім того, він є найстаршим офіцером у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Командував британськими збройними силами в Італії та авіацією НАТО в Косово. Був начальником дослідницької та випробувальної організації ВПС Air Warfare Centre в Лінкольнширі. У 2011 році став головним маршалом авіації і першим командиром нового Об'єднаного командування ВПС. У 2013 був призначений заступником начальника штабу ВПС. У 2016 удостоївся ордена Британської імперії (Лицар Великого хреста). Того ж року вступив на посаду начальника штабу ВПС.

Фото: www.zsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-