Польща перезавантажує систему щеплень

Польща перезавантажує систему щеплень

Укрінформ
Польща вирішила змінити систему щеплень, тому вакцинація відбуватиметься не за професійними чи суспільними групами, а за роками народження.

Про це повідомив у п’ятницю глава МОЗ Польщі Адам Недзельський, передає кореспондент Укрінформу.

«Разом з міністром Міхалом Дворчиком (відповідає за процес щеплення в Польщі - ред.) та прем’єр-міністром Матеушем Моравецьким ми прийняли рішення про перезавантаження системи щеплення. Це перезавантаження полягатиме в тому, що щеплюватимемо за роками (народження), а групи, крім нульової та першої, які буде вакциновано до кінця, надалі не розширюватимуться», - сказав Недзельський.

Читайте також: У Польщі - найбільше смертей за добу від початку пандемії

За його словами, якщо не буде післявеликоднього стрибка кількості інфікованих, то зниження кількості інфікованих означатиме завершення піку третьої хвилі пандемії.

Як повідомлялося, на нульовому етапі в Польщі вакциновано медиків, а на першому - осіб літнього віку, освітян, представників силових структур та осіб, які мають важкі супутні хвороби. З 12 по 24 квітня уряд Польщі відкриває можливість запису на щеплення особам, які народилися упродовж 1962-1973 років, з розрахунку – один день на конкретний рік народження. Крім того, уряд РП дозволив запис на щеплення осіб віком понад 40 років, які у січні в електронній системі декларували бажання зробити щеплення.

Читайте також: У Польщі планують вакцинувати на робочому місці

Станом на сьогодні у Польщі виконано понад 7,2 млн щеплень, майже 2,1 млн осіб отримали вже дві дози вакцини. Від початку вакцинації у понад 5,6 тис. осіб зафіксовано побічні наслідки інфікування. За цей період у Польщі було утилізовано понад 7,7 тис. невикористаних доз вакцини.

Читайте також: Польща планує до кінця літа вакцинувати усіх охочих

За минулу добу, 8 квітня, у Польщі було проведено понад 107 тис. тестів. В результаті було виявлено 28 487 нових випадків інфікування, 768 людей померли.

Від початку пандемії у Польщі інфікувалися понад 2,5 млн, більше ніж 57,4 тис. померли.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-