Польща планує до кінця літа вакцинувати усіх охочих

Польща планує до кінця літа вакцинувати усіх охочих

Укрінформ
Уряд Польщі до кінця серпня хоче вакцинувати проти COVID-19 у країні усіх охочих.

Про це під час пресконференції повідомив у вівторок у Варшаві глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

“Cьогодні, перед кінцем першого кварталу ми зробили 6 млн щеплень. До кінця другого кварталу ми зробимо загалом 20 млн щеплень, а до кінця серпня хочемо вакцинувати усіх в Польщі, хто хотітиме вакцинуватися”, - сказав Моравецький.

Голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик, який в уряді відповідає за щеплення населення країни, повідомив, що у другому кварталі буде розширено мережу місць, де можна буде зробити щеплення. Зокрема, крім лікарень та шпиталів, вакцинуватися у Польщі можна буде в аптеках, пунктах медичної допомоги, мобільних пунктах щеплень типу drive thru та на робочому місці, де мінімум 500 працівників підприємства бажатиме вакцинуватися. Відтак, право шеплювати отримають ще більше медичних рятівників та медсестер.

Дворчик поінформував, що уряд РП вирішив змінити Національну програму щеплення, скасовуючи другий і третій етапи вакцинації, а впроваджуючи натомість загальне щеплення усієї популяції.

Він повідомив, що з 12 квітня розпочинається запис на щеплення осіб, народжених упродовж 1962-1973 років. При цьому, перші особи, які зареєструються з 12 квітня, зможуть вакцинуватися ще у квітні.

Читайте також: У Туреччині створили назальну COVID-вакцину

Голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі також повідомив, що на даному етапі ще не передбачається можливість вибору конкретної вакцини для проведення щеплення. Він запевнив, що усі доступні вакцини є безпечними й ефективними.

Як відомо, станом на сьогодні в Польщі виконано вже понад 6 млн щеплень, понад 2 млн отримали вже дві дози вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-