У Туреччині створили назальну COVID-вакцину

У Туреччині створили назальну COVID-вакцину

Укрінформ
Турецькі науковці розробили вакцину від коронавіруса, яка вводиться назально. Першу фазу випробувань на людях розпочнуть у квітні.

Про це повідомляє власкор Укрінформу в Туреччині з посиланням на заяву, зроблену міністром промисловості країни Мустафою Варанком.

«Ми почнемо випробовування вакцини на людях у квітні. Прагнемо почати застосувати цей тип вакцини протягом року. Вітаю турецьких вчених, які роблять вагомий внесок для нашої країни та цілого людства, проводячи такі інноваційні дослідження та розробки», - сказав міністр.

Вакцину розробляють турецькі вчені з різних наукових установ та навчальних закладів Туреччини на базі компанії Nanografi.

Препарат вже пройшов попередні тестування.

За словами міністра, назальна форма може бути особливо ефективною, оскільки коронавірус розповсюджується та в першу чергу уражає дихальні шляхи.

Читайте також: COVID-вакцини першого покоління за рік можуть стати неефективними — експерти

Як повідомлялось, у країні триває масова вакцинація китайською вакциною CoronaVac. Станом на 18.30 сьогодні повністю вакицновано майже 6,8 млн населення. Першу дозу вакцини отримали ще майже 8,9 млн людей.

За минулу добу в країні було вичвлено 32 404 нові випадки інфікування коронавірусом. 1 325 людей перебувають у активній стадії хвороби. 154 людини померли, 18 015 одужали.

Фото: haberankara.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-