У Росії експертиза встановила склад хімречовини, яку розпорошили перед редакцією «Новой газеты»

У Росії експертиза встановила склад хімречовини, яку розпорошили перед редакцією «Новой газеты»

Укрінформ
Незалежні експерти встановили склад хімречовини, яку розпорошили 15 березня біля входу в редакцію опозиційного російського видання "Новая газета".

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання.

Експертиза виявила, що основні летючі компоненти речовини - 4-етилфенол і 3-метиліндол (скатол). Останній відповідає за вкрай неприємний запах.

Як зазначається, 4-етилфенол за великих концентрацій (97% і вище) спричиняє серйозне запалення очей при потраплянні в рідкому вигляді, а також запалення шкіри, але не становить небезпеки при вдиханні. За малих концентрацій компонент не є небезпечним для людини, але особливо токсичний для риб, тому його потрапляння у воду або грунт не допускається.

Скатол за великих концентрацій (99%) має гостру токсичність при потраплянні всередину людського організму. При потраплянні в рідкому вигляді на шкіру компонент спричиняє запалення. Крім того, скатол спричиняє запалення дихальних шляхів при вдиханні. Симптомами можуть стати кашель і задуха. Скатол особливо токсичний для водного середовища, але не небезпечний для людини в малих концентраціях.

Читайте також: Хіматака на «Новую газету» в Москві: отруйний газ розпорошив фальшивий кур'єр

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня "Новая газета" заявила про ураження невідомою хімічною речовиною будівлі, де розташована редакція. Повідомляється, що "хімічної атаки зазнав вхід".

У квітні 2017 року в редакцію надсилали листа з білим порошком невідомого походження.

У жовтні 2018 у будівлю, де знаходиться редакція "Новой газеты", невідомі підкинули похоронний вінок з погрозами на адресу журналіста Дениса Короткова (з-поміж іншого відомого тим, що він перший провів розслідування про сумнозвісну ПВК Вагнера). Наступного дня там же виявили кошик з відрізаною головою барана, з черговою порцією погроз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-