Російська «Новая газета» повідомила про хіматаку на редакцію

Російська «Новая газета» повідомила про хіматаку на редакцію

Фото
Укрінформ
Опозиційне російське видання "Новая газета" заявило про ураження невідомою хімічною речовиною будівлі, де розташована редакція. На місце виїхали екстрені служби, зокрема МВС, ФСБ і МНС. Про постраждалих не повідомляється.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт «Новой».

Повідомляється, що "хімічної атаки зазнав вхід". Джерело атаки поки що не встановлене. Уточнюється, що ця будівля за адресою Москва, Потапівський провулок, 3, є режимним об'єктом.

На думку журналістів, запах дуже схожий з тим, який відчувався під час нападу на будинок і авто співробітниці "Новой газеты" Юлії Латиніної в липні 2017 року. Тоді у квартирі та машині опозиційної журналістки розпорошили речовину невідомого складу з украй неприємним запахом.

Читайте також: У Росії «раптово помер» лікар Омського шпиталю, який рятував Навального

"Новая газета" також нагадує, що в квітні 2017 року до редакції надсилали листа з білим порошком невідомого походження.

Читайте також: ОЗХЗ підтвердила отруєння Навального «Новічком»

У жовтні 2018 року в будівлю, де знаходиться редакція "Новой газеты", невідомі підкинули похоронний вінок з погрозами на адресу журналіста Дениса Короткова (з-поміж іншого відомого тим, що він перший провів розслідування про сумнозвісний ПВК Вагнера). Наступного дня там же виявили кошик з відтятою головою барана, з черговою порцією погроз.

Фото: Светлана Виданова / «Новая газета»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-