Хіматака на «Новую газету» в Москві: отруйний газ розпорошив  фальшивий кур'єр

Хіматака на «Новую газету» в Москві: отруйний газ розпорошив фальшивий кур'єр

Відео
Укрінформ
Після публікації відео розпилення газу біля редакції «Новой газеты» у Москві  журналісти вимагають розслідування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті «Новой».

Увечері в понеділок в Телеграм-каналі «Новости Москвы» з'явилося відео з камери спостереження біля офісу «Новой газеты». На ньому видно людину в формі кур'єра «Яндекса» - він тримає велосипед, із заднього колеса якого розпорошується газ. Зазначено, що "хімічної атаки зазнав вхід".

«Дивіться, це вже прямо машина для здійснення терактів: фальшивий кур'єр розпорошує отруйний газ, контейнер з яким вмонтований у велосипед, просто на вході в будівлю. Задум зрозумілий: на підошвах співробітнків, що пройшли через пляму, отрута рознесеться по всіх поверхах », - заявили журналісти «Новой газеты» з приводу відео, назвавши подію «загрозою для москвичів».

Представник «Яндекс.Еди» Олена Новікова повідомила «Медузе», що їх моніторинг не фіксував кур'єрів, які співпрацюють з сервісом, на адресу редакції «Новой газеты».

Російські ЗМІ повідомили з посиланням на джерело, що поліція Москви проводить перевірку за скаргами журналістів «Новой газеты» на неприємний запах у редакції.

Читайте також: Російська «Новая газета» повідомила про хіматаку на редакцію

На думку журналістів, запах після хіматаки дуже схожий з тим, який відчувався під час нападу на будинок і авто співробітниці "Новой газеты" Юлії Латиніної в липні 2017 року. Тоді в квартирі і машині опозиційної журналістки розпорошили речовину невідомого складу з вкрай неприємним запахом.

"Новая газета" також нагадує, що в квітні 2017 року в редакцію надсилали лист з білим порошком невідомого походження.

У жовтні 2018 року у будівлю, де знаходиться редакція "Новой газеты", невідомі підкинули похоронний вінок з погрозами на адресу журналіста Дениса Короткова (серед іншого відомого тим, що він перший провів розслідування про сумнозвісний ПВК Вагнера). Наступного дня там же виявили кошик з відрізаною головою барана, з черговою порцією погроз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-