Масштабні військові навчання в Росії обвалили рубль

Масштабні військові навчання в Росії обвалили рубль

Укрінформ
Російський рубль різко подешевшав попри зростання цін на нафту і зміцнення валют країн, що розвиваються. Це сталося після повідомлень про початок тотальної перевірки боєготовності армії РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Эхо Москвы. 

За даними Московської біржі, в середу, 7 квітня, курс долара вперше з листопада минулого року перевищив 78 рублів, а євро пробив позначку 92 рублі.

Портал Finanz зазначає, що падіння рубля почалося ще у вівторок по обіді після того, як на стрічках інформаційних агентств з'явилося повідомлення про початок тотальної перевірки боєготовності російської армії

Команду на старт масштабним навчань, які охоплять всі роди військ і всі федеральні округи дав глава Міноборони РФ Сергій Шойгу. Валютний ринок побачив у заявах Шойгу нову загрозу на тлі можливих санкцій проти російського суверенного боргу.

Читайте також: Жорсткі санкції проти Росії «тиснуть» на курс рубля - експерт

Як повідомляв Укрінформ, курс рубля і російський ринок акцій різко впали в другій половині дня 17 березня після того, як президент США Джо Байден назвав Володимира Путіна вбивцею і заявив, що Росія «заплатить ціну» за втручання в американські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-