Рубль обвалився після того, як Байден назвав Путіна вбивцею

Рубль обвалився після того, як Байден назвав Путіна вбивцею

Укрінформ
Курс рубля і російський ринок акцій різко обвалилися в другій половині дня 17 березня після того, як президент США Джо Байден назвав Володимира Путіна вбивцею і заявив, що Росія «заплатить ціну» за втручання в американські вибори.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє finanz.ru.

Долар на Московській біржі подорожчав на 86 копійок, або 1,1%, за 12 хвилин після того, як ABC News опублікувало інтерв'ю c Байденом, в якому той назвав російського президента вбивцею і пообіцяв йому «розплату» за втручання в американські вибори 2020 року.

З 73,14 рубля за долар на 14:06 рубль спікірував до позначки 74 на 14:18. Курс євро, що починав день близько 86,9 рубля, підскочив до 88 рублів.

Відзначається, що ринок акцій обвалився на 3,3% за індексом РТС і на 2% за індексом МосБіржі - рекордно з середини грудня.

Як повідомляв Укрінформ, глава Білого дому Джо Байден заявив, що президент Росії Володимир Путін заплатить ціну, якщо буде встановлено, що Москва втручалася в американські вибори у 2020 році. Також Байден сказав, що вважає Путіна вбивцею.

Напередодні Офіс директора Національної розвідки США опублікував звіт, де було зазначено, що американська розвідка вказала на конкретні дії президента РФ Володимира Путіна, який через українського депутата Андрія Деркача намагався дискредитувати Джо Байдена на виборах в США і посприяти перемозі Дональда Трампа.

Читайте також: Байден заявляє, що Путін «заплатить ціну» за втручання у вибори США

Пізніше ЗМІ повідомили, що адміністрація Байдена готує пакет санкцій мінімум проти трьох іноземних держав, які намагалися втрутитися у вибори президента і частини Конгресу Сполучених Штатів минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-