Північна Македонія розширює комендантську годину і вводить нові обмеження

Північна Македонія розширює комендантську годину і вводить нові обмеження

Укрінформ
Влада Північної Македонії прийняла рішення про посилення до 20 квітня карантинних обмежень, спрямованих проти поширення COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал 24mk.

Так, відтепер нічна комендантська година, яка триває до 5-ї ранку, починатиметься на 2 години раніше (себто о 20:00).

Усі заклади громадського харчування на території Північної Македонії до 20 квітня будуть закриті, за винятком ресторанів у готелях, хостелах, мотелях та пансіонатах, а також при аеропортах міст Скоп’є та Охрид.

Читайте також: У Північній Македонії дотуватимуть подорожі під час відпустки

Утім заклади харчування зможуть продавати їжу через Інтернет чи телефоном, здійснюючи доставку, а також обслуговуючи клієнтів через прилавок за своїми межами.

Зачиняються також усі торгові центри та спортивні заклади.

Громадянам, які були щеплені у вакцинних центрах незадовго до комендантської години, буде дозволено повертатися додому на підставі сертифікату про щеплення.

Громадяни можуть гуляти із домашніми тваринами (собаками) з 22:00 до 23:00 на відстані до 100 метрів від будинку, в якому вони живуть.

Читайте також: Відбувся перший в історії прямий авіарейс із Києва до столиці Північної Македонії

Додаткові обмежувальні заходи щодо захисту від подальшого розповсюдження COVID-19 набирають чинності після величезного напливу пацієнтів у лікарні - наразі госпіталізовано 1 744 громадян, хворих на коронавірус.

Уряд Північної Македонії назвав поточний тиждень критичним з точки зору подальшого поширення вірусу в рамках третьої хвилі пандемії.

Як повідомлялося, загалом із початку пандемії в цій балканській країні підтверджено 136 426 випадків COVID-19, зокрема, 4 тис. летальних.

За даними Worldometer, у світі від початку пандемії виявлено 133 097 509 випадків коронавірусу, зокрема, 2 888 734 летальні, одужали 107 347 870 людей.

Фото: 24mk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-