Німеччина є одним з основних донорів програм з розмінування

Німеччина є одним з основних донорів програм з розмінування

Укрінформ
Німеччина є одним із найбільших донорів у світі щодо програм розмінування у різних країнах, у тому числі в Україні.

Про це нагадала уповноважена Федерального уряду Німеччини з питань прав людини та гуманітарної допомоги Бербель Кофлер з нагоди Всесвітнього дня протимінної допомоги та підтримки програм з розмінування, передає кореспондент Укрінформу.

«Міни - це жахлива спадщина війни. Люди стають їх жертвами щодня - часто через довгий час після закінчення реальних боїв. В останні роки нам доводилося стикатися зі збільшенням кількості жертв: недержавні учасники насильства все частіше роблять ставки на імпровізовані пастки-міни», - зазначила Кофлер.

Вона додала, що постраждалі країни потребують підтримки, отже Німеччина є однією з найбільш відданих цілі допомоги в розмінуванні країн у світі. У 2020 році федеральний уряд надав на це майже 50 мільйонів євро. Наприкінці травня 2021 року в ФРН відбудеться конференція ООН з питань розмінування під девізом «Наполегливість, прогрес, партнерство». Крім того, Німеччина очолює у 2020-2021 роках Групу підтримки протимінної діяльності.

Читайте також: Розмінування території України здійснюють понад 600 піротехніків ДСНС

Німеччина виступає за глобальну заборону протипіхотних мін та касетних боєприпасів і в 2020 році підтримала проєкти у галузі розмінування у 13 країнах. Пріоритетними країнами для гуманітарного розмінування є Афганістан, Боснія і Герцеговина, Камбоджа, Колумбія, Ірак, Південний Судан, Сирія, Сомалі, Україна та Шрі-Ланка.

Німеччина також бере на себе відповідальність за міжнародне співробітництво у цій галузі. На додаток до видалення та утилізації боєприпасів та підготовки відповідних спеціалістів, основна увага приділяється добробуту жертв та роз'ясненню небезпек серед постраждалих груп населення.

Читайте також: На розмінування окупованого сходу України піде до 30 років – Резніков

В 1997 році 122 держави уклали Оттавську конвенцію про заборону протипіхотних мін. Вона сприяє забороні їх у всьому світі і працює задля остаточного позбавлення постраждалих країн від цього тягаря війни. Німеччина є членом-засновником конвенції. У грудні 2005 року Генеральна Асамблея ООН започаткувала День обізнаності щодо мін. Наземні міни, боєприпаси та мінні пастки щороку спричиняють тисячі жертв у всьому світі. За даними Landmine Monitor (2020 рік), майже 60 країн все ще забруднені мінами, в 2019 році було зафіксовано понад 5500 випадків смерті та травмування через них, що є далеко не повними даними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-