Розмінування території України здійснюють понад 600 піротехніків ДСНС

Розмінування території України здійснюють понад 600 піротехніків ДСНС

Укрінформ
Понад 600 піротехніків ДСНС здійснюють роботи із розмінування території України від вибухонебезпечних предметів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДСНС.

"100 піротехнічних розрахунків ДСНС чисельністю понад 600 осіб особового складу виконують роботи із розмінування земель від вибухонебезпечних предметів по Україні, понад 100 осіб щодня виконують завдання з розмінування території Донецької та Луганської областей", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: На розмінування окупованого сходу України піде до 30 років – Резніков

Від початку залучення (з 06.07.2014) піротехніками ДСНС на території Донецької та Луганської областей виявлено, вилучено та знешкоджено близько 220 тисяч одиниць ВНП, перевірено ділянки територій загальною площею понад 32 тис. га, а також акваторії водних об'єктів загальною площею 101 га.

Загалом, упродовж минулого року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знищили понад 70 тис. вибухонебезпечних предметів, у тому числі понад 2 тис. 100 авіаційних бомб.

Читайте також: Українська делегація в ТКГ запропонувала напередодні Великодня почати розмінування

Як відомо, 4 квітня світ відзначає Міжнародний день просвіти щодо мінної безпеки та допомоги в протимінній діяльності, започаткований Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй з метою підвищення обізнаності населення про небезпеку, яку несуть в собі міни та вибухонебезпечні залишки війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-